25 jaar ERA in Nederland

Op 12 april a.s. is het 25 jaar geleden dat de ERA-makelaarsformule in Nederland werd geïntroduceerd. ERA komt oorspronkelijk uit Amerika en kenmerkt zich door haar klant- en servicegerichte aanpak. Onder de makelaars zorgde dit toentertijd voor een forse revolutie, omdat klantgericht makelen iets heel nieuws was. Destijds lag de focus op 'bakstenen verkopen' in plaats van mensen helpen. Nu, 25 jaar later, zijn er bijna honderd ERA-makelaarskantoren in Nederland.


Fides makelaars vanaf het begin van de partij

Ook Fides makelaars en De Koning makelaars zijn aangesloten bij ERA. Sterker nog, Fides makelaars was een van de eerste kantoren die zich aansloten bij de vooruitstrevende formule.

Huidig directeur Martijn Verbeek Wolthuys kwam in 1997 bij het bedrijf. Hij waardeert zowel de sterke visie van de organisatie, als het feit dat de klant altijd voorop komt. "De reden dat de ERA-formule al 25 jaar bestaat in Nederland, ligt volgens mij in het feit dat er alleen kwaliteitsmakelaars aan verbonden mogen zijn. De selectiecriteria zijn streng, en je wordt als deelnemende makelaar regelmatig getoetst op klanttevredenheid. Daarnaast is ERA continu bezig met vernieuwing, zo was ERA de eerste die Open Huizen Routes organiseerde, het initiatief nam om buurtmailings te verzorgen en makelaars handvatten gaf en nog steeds geeft om zich online sterk te profileren. Ik ben er trots op dat wij al vanaf het begin meedoen met deze succesvolle formule."

De Koning makelaars winnen felbegeerde award

ERA opereert inmiddels wereldwijd en ieder jaar wordt er in thuisland Amerika een internationaal congres georganiseerd voor alle ERA-makelaars. Dit jaar vond het congres plaats in Las Vegas. Er zijn altijd goede sprekers en er worden trainingen gegeven om het vak van makelaar verder te verbreden. Onze ervaring is echter dat je het meeste leert van de gesprekken met ERA-makelaars uit andere landen. Elk land heeft zo zijn eigen gebruiken, en daar steek je altijd wel iets van op waarmee je voor je klanten in Nederland voordeel kunt halen. Verder worden er prijzen uitgedeeld aan de beste ERA Makelaars per land. Wij zijn heel trots dat De Koning makelaars dit jaar wederom deze felbegeerde Broker Award 2018 voor Nederland mochten ontvangen.


Directeur Jacques de Koning: "Een enorme opsteker voor ons hele team, want je moet wel 52 weken in een jaar goed presteren om ├╝berhaupt kans te maken op deze prijs. We werken er met zijn allen hard aan om voor onze klanten het verschil te maken. Mooi dat dat niet onopgemerkt is gebleven."