Team De Koning makelaars Alphen aan den Rijn:

"In ons stadse dorp voelt iedereen zich thuis"

In Alphen aan den Rijn is het goed toeven, weet het team van De Koning makelaars. De gezellige plaats is rustig gelegen tussen de landerijen van het Groene Hart en toch ben je in no time op de snelweg richting de grote steden. Officieel is Alphen aan den Rijn een dorp - het heeft immers nooit stadsrechten toegewezen gekregen - toch heeft het de faciliteiten van een middelgrote stad: een ziekenhuis, een theater, verschillende winkelcentra, en een sfeervol uitgaanscentrum langs de Oude Rijn zijn hier te vinden.

"Dat we eigenlijk tussen een dorp en een stad inzitten, is karakteristiek voor de sfeer in Alphen," zegt makelaar Mitch Koelewijn. "Aan de ene kant het knusse en de saamhorigheid van een dorp, en aan de andere kant de gezellige en praktische stadse faciliteiten. Daarom voelt iedereen zich hier thuis." Mitch en zijn team lichten graag een paar hoogtepunten van hun stadse dorp uit.

Perfecte uitvalsbasis

Onlangs is makelaar Klaas Zwijnenburg (op de foto rechts) het team van De Koning makelaars in Alphen aan den Rijn komen versterken. Net als Mitch is Klaas geboren en getogen in de plaats en de twee kennen elkaar al jaren. Toen ze nog studeerden, pendelden ze dagelijks met de trein op en neer naar Utrecht. Dat is dan ook de reden dat ze het station even in de schijnwerpers willen zetten: Alphen ligt zo centraal, dat het voor hen niet nodig was om op kamers te gaan.


De opvallende fietsenstalling in de vorm van een appel was destijds nog niet gebouwd. Nu stallen de heren hier hun stalen ros als ze een van de grote steden bezoeken. Niet dat ze dat vaak doen, want Mitch en Klaas zijn fan van hun dorp. Alphen biedt hen alles wat ze nodig hebben.

Terug in de tijd

In Alphen is alle ruimte voor cultuur. Museumpark Archeon is de grootste trekpleister in Alphen aan den Rijn. Hier ga je terug in de tijd, en maak je mee hoe het er in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen aan toe ging. Een leuk en leerzaam dagje uit!


Ook Esther Ruck en Mitch gaan 'ver' terug in de tijd. Zij kennen elkaar uit hun vroege jeugd en nu zijn ze al jarenlang collega's. Esther: "Het is leuk om samen te werken met mensen die je al zo lang kent, dat geeft een vertrouwd gevoel, en het zorgt voor een goede sfeer op kantoor."

Midden in het Groene Hart

Aan de rand van het dorp staat de Vrouwgeestmolen die trots uitkijkt op de Vrouwgeestpolder, midden in het Groene Hart. Sinds de bouw van de molen in 1797 is de bemaling generatie op generatie in handen de familie Vrolijk. Vandaag de dag wordt bij voldoende wind en water de molen vaak in de weekenden in werking gezet, als ondersteuning van het elektrische gemaal dat stamt uit 1966.

Leuk om hier eens een kijkje te nemen, of te logeren in het naastgelegen vakantiehuisje. Een uitgebreide rondleiding in de molen is inbegrepen!


De molen vertegenwoordigt een fascinerend stukje Alphense geschiedenis. Bovendien is de Vrouwgeestpolder een van de mooiste natuurlocaties in de buurt. Reden genoeg voor Nancy Bakker en Esther om u kennis te laten maken met deze prachtige plek.Vragen? Bel of mail ons!

Esther, Mitch, Nancy en Klaas vertellen u graag meer over wonen en leven in Alphen aan den Rijn.

De Koning makelaars Alphen aan den Rijn

Europalaan 67

2408 BJ Alphen aan den Rijn


T 0172-427300

contact@dekoning-alphen.nl