Groter wonen met lagere maandlasten

Na vijftien jaar betrekken Natasja, Ferry en Jesse alsnog hun droomappartement

Natasja, Ferry en hun zoon Jesse hebben het prima naar hun zin in het appartement in Houten waar ze al vijftien jaar wonen. Ze kochten het destijds als nieuwbouwwoning. Eigenlijk hadden ze toen al hun zinnen gezet op een van de appartementen die een verdieping lager werden gebouwd, met een ruimere woonkamer en een groter terras. Jammer, maar helaas: die waren al vergeven. Toen eind vorig jaar zo'n appartement te koop kwam, begon het weer te kriebelen.

“Laten we het gewoon proberen, we hebben niets te verliezen,” dachten ze. Ze brachten een laag bod uit, omdat ze eigenlijk niet wisten hoeveel ze konden betalen. Het bod bleek veel te laag en het stel viste achter het net. Toen ze een nieuwe kans kregen klopten ze aan bij Nick Zuidam van Opmaat financieel adviseurs om te ontdekken wat ze zich konden veroorloven.

"Het team van Opmaat heeft alles eerst goed nagekeken op eventuele haken en ogen, dan ben je goed voorbereid en komen eventuele vragen van de bank je niet zo rauw op je dak vallen."

Gunstige rente en goede voorwaarden

“Nick heeft voor ons alles op een rijtje gezet, rekening houdend met de overwaarde van ons eigen appartement. Makelaar Joost van den Burg van De Koning makelaars in Houten had hiervoor een waardebepaling afgegeven. Zo konden we een opnieuw een bod uitbrengen, en hebben we het appartement uiteindelijk toch kunnen kopen,” zegt Ferry.

Ferry en Natasja zijn blij dat Nick hen heeft geholpen bij de financiële perikelen rondom de aankoop. Hij selecteerde een hypotheekverstrekker met een gunstige rente en goede voorwaarden. “Nu komen we groter te wonen met lagere maandlasten. Echt geweldig! Wij hebben geen verstand van financiële zaken. Nick kon perfect uitleggen hoe het zat. En als ik het dan nog niet begreep, legde hij het op een ander manier uit,” geeft Natasja aan. "Het was ook fijn dat we alle documenten in een keer aan de bank voor konden leggen,” vindt Ferry. “Het team van Opmaat heeft alles eerst goed nagekeken op eventuele haken en ogen. Dan ben je tenminste goed voorbereid en komen eventuele vragen niet zo rauw op je dak vallen. Zo bleek mijn loonstrook van januari niet overeen te komen met mijn arbeidscontract. Logisch want ik had loonsverhoging gekregen, maar nog geen nieuw contract ontvangen, dat hebben ze snel opgelost."

Eenvoudige klus

Inmiddels is hun oude appartement voor een goede prijs verkocht via De Koning makelaars in Houten. De verhuizing belooft een eenvoudige klus te worden. “We hebben een maand de tijd om te verhuizen, dus we kunnen af en toe 's avonds even wat spullen inpakken en met de lift naar beneden brengen. Het enige dat we nodig hebben is een steekkarretje,” glimlacht Natasja. “We laten nog wel een nieuwe keuken plaatsen en er komt een nieuwe vloer in,” vult Ferry aan. Die hebben we kunnen meefinancieren via een bouwdepot.”

Zo zie je maar, vijftien jaar na dato betrekken Natasja, Ferry en Jesse het appartement waar ze altijd al van droomden.

Wat is een bouwdepot?

Ferry en Natasja hebben de aanschaf van hun nieuwe keuken en vloer meegenomen in de financiering van hun woning via een bouwdepot. Nick Zuidam van Opmaat financieel adviseurs legt uit hoe dit in zijn werk gaat:


"Een bouwdepot is een onderdeel van de hypotheek. Zie het als een apart geldpotje bij de bank, waarmee je de verbouwing kunt financieren. Dit potje is niet onbeperkt toegankelijk, je declareert alleen de rekeningen die te maken hebben met de verbouwing. Je kunt het gebruiken voor alles dat vastzit aan het huis, bijvoorbeeld voor zonnepanelen of nieuwe kozijnen, maar niet voor de inboedel."

Benieuwd naar úw mogelijkheden?

Welke hypotheek past u het beste?

Contact met Opmaat financieel adviseurs