NIEUWBOUWSPECIAL

Zoveel ruimte!

Sancho en Krista vonden hun droomwoning in het project Dubbelop Wonen in Kudelstaart. "Deze kans konden we niet aan ons voorbij laten gaan."

Zoveel ruimte!

Sancho en Krista vonden hun droomwoning in het project Dubbelop Wonen in Kudelstaart. "Deze kans konden we niet aan ons voorbij laten gaan."

Als je op visite gaat bij Sancho en Krista en hun dochters Inya en Mayu, krijg je niet de indruk dat ze aan een verhuizing toe zijn. Ze wonen met plezier in hun mooie moderne huis in een gezellige buurt in Kudelstaart. Toch zullen ze aan het eind van het jaar de sleutels in ontvangst nemen van hun nieuwe paleisje: het gezin gaat vijf minuten verderop ‘Dubbelop Wonen’. Waarom eigenlijk? Tijd voor een vragenvuur.

"Het is opvallend met hoeveel zorg deze woningen worden gebouwd."

Jullie wonen hier prachtig, wat heeft jullie doen besluiten om te verhuizen?


Sancho vertelt: “Het is eigenlijk een beetje toevallig gegaan. Ik blader altijd even door ons plaatselijke krantje, en daar las ik over een nieuwbouwproject niet ver van ons huis, met vier mooie woningen op een groot perceel. Zo’n lap grond, dat gaan we hier in Kudelstaart niet meer tegenkomen, er is niet zoveel keus wat dat betreft. Dat maakte ons nieuwsgierig. Krista is de volgende dag meteen langsgegaan voor meer informatie en een brochure.” Ze vult aan: ”Ik bleek op een goed moment te komen, aan het eind van die week zouden de eerste gesprekken plaatsvinden, onder het mom van ‘wie het eerst komt het eerst maalt.’ Toen wij ons in het project verdiepten werden we enthousiast. De woningen zijn prachtig en er is heel erg veel ruimte, binnen én buiten. De tuin loopt om het huis heen en is werkelijk gigantisch. Sancho zei het al, dit soort projecten zijn zeldzaam in deze omgeving. Ondanks dat we nu ook prima wonen, besloten we toch de sprong te wagen, zo’n kans krijg je maar één keer. Wij hadden een duidelijke voorkeur voor een van de kavels, en deze hebben we ook kunnen kopen.” Krista glundert bij de herinnering.

Jullie hebben een woning gekocht die alleen nog maar op papier bestond. Inmiddels is de bouw in volle gang. Voldoet het huis aan jullie verwachtingen?


“Zeker!” antwoord Krista. “We hadden natuurlijk al ervaring met het kopen van een nieuwbouwwoning, dus we kenden het traject. Destijds zijn we ook betrokken geweest bij het bouwproces en hebben we onze wensen door kunnen laten voeren. Dat doen we nu ook.” Sancho vervolgt: “Het is opvallend met hoeveel zorg deze woningen worden gebouwd. Wij hebben gekozen voor een extra aanbouw, waardoor we nu maar liefst 240m2 woonoppervlak hebben. Ook hebben we een tweede badkamer laten plaatsen, en in de achtertuin komt een stenen overkapping. We zijn hierin goed begeleid, zo kregen we de tip om op het platte dak van de overkapping extra zonnepanelen te plaatsen, ter aanvulling op de zonnepanelen die al op het dak van het huis zitten. Het zou dus zomaar kunnen dat we straks zelfvoorzienend zijn. Dat is wel aantrekkelijk natuurlijk. Verder zijn de woningen gasloos, dus we zijn klaar voor de toekomst. We moeten alleen nog een oplossing bedenken om te kunnen wokken, dat is toch belangrijk vanuit mijn roots,” glimlacht hij.

Jullie blijven in Kudelstaart, waarom is het hier zo prettig wonen?


“Veel mensen kennen Kudelstaart niet,” zegt Krista. “Aalsmeer ligt hier vlakbij en dat is een bekendere plaats. Ik ben hier geboren en getogen. Het is een gezellig dorp; we hebben een leuk sociaal leven en alles wat je dagelijks nodig hebt is hier te vinden. Als we gaan winkelen gaan we even naar Uithoorn, Amstelveen of Hoofddorp. De meiden hebben het hier ook goed naar hun zin, met zoveel vriendinnetjes in de buurt.”


De liefde voor Krista bracht de Sancho twaalf jaar geleden vanuit de stad naar Kudelstaart. Inmiddels is hij hier ook helemaal gesetteld. “Ik vind het hier ideaal, het is heerlijk wonen tussen het groen aan de Westeinderplassen. Het dorp is gebouwd voor jonge gezinnen, dat merk je aan alles. Er heerst een saamhorigheidsgevoel. Tegelijkertijd heb je de voordelen van de grote stad op een steenworp afstand. Ik ben binnen het half uur op mijn werk in Amsterdam, en in Utrecht of Den Haag ben je ook zo. Wij hoeven hier echt niet meer weg!”

Wordt u de nieuwe buren van Krista en Sancho?

Er is nog slechts één woning in Dubbelop Wonen beschikbaar. Wilt u wonen in een groene omgeving en toch vlakbij de stad?

Kom gerust eens langs bij Fides nieuwbouwmakelaars om de mogelijkheden te bespreken.