"Deze keer lukte het wel!"

Hoe Ingrid en Adrie alsnog hun droomhuis wisten te bemachtigen

Hoe Ingrid en Adrie alsnog hun droomhuis wisten te bemachtigen

"Deze keer lukte het wel!"

Adrie, Ingrid en Justin wonen met veel plezier in een leuke wijk in Waarder. Toch dromen zij al een paar jaar van een ruimere woning met een grote tuin. Het aanbod in hun geliefde dorp is echter beperkt. Zo'n vier jaar geleden kwam er een huis beschikbaar dat precies aan hun wensen voldeed. Helaas lukte het toen niet om deze parel te kopen.

Groot was hun verrassing toen juist deze woning afgelopen zomer opnieuw in de verkoop kwam.

Ingrid en Adrie wisten niet hoe snel ze langs moesten gaan om weer een kijkje te nemen. En ja, ze waren nog steeds super enthousiast over het huis met de heerlijke riante tuin. Deze keer zouden ze hun droomhuis niet aan hun neus voorbij laten gaan!

Ze schakelden Suzanne Boer van De Koning makelaars in om hen bij de aankoop te begeleiden. Leendert Boerefijn van Opmaat financieel adviseurs was de aangewezen persoon om de financiering te organiseren.

Maximale maandlasten

In de afgelopen vier jaar is de huizenmarkt behoorlijk veranderd. Voordeel daarvan is dat de oude woning van Adrie en Ingrid in waarde is gestegen, en die meerwaarde konden zij mooi meenemen in de financiering. Bij het opstellen van de financiering is ook rekening gehouden met goed haalbare maximale maandlasten. "Als je zestig bent wil je natuurlijk niet tachtig uur per week werken om je huis te kunnen betalen," geeft Ingrid aan. "Daar heeft Leendert goed in meegedacht."


Een kwestie van vertrouwen

Adrie en Ingrid hebben de samenwerking met Leendert en zijn team als heel prettig ervaren. Ingrid vertelt: "Wij hebben echt geen verstand van hypotheken en dat soort dingen. Dan is het belangrijk dat je op iemand kunt vertrouwen, en dat was bij Leendert zeker het geval. Hij zorgt voor het hele pakket, tot aan het invullen van formulieren aan toe. En hij reageert snel op vragen, ook buiten kantoortijden. Dat was echt fijn."

Het wachten waard

Met de hulp van Suzanne en Leendert is het Ingrid en Adrie gelukt de woning te kopen. Ook hun eigen huis is binnen 'no time' verkocht. In januari staat de verhuizing gepland. Het mooie is dat er niet veel meer hoeft te gebeuren. "Alles waarvan we vier jaar geleden dachten: daar moet wat mee, is inmiddels gerenoveerd. We willen alleen de tuin opknappen. De vorige bewoners bleken geen tuinierders te zijn, vandaar dat ze het huis weer hebben verkocht."

En dat is een groot geluk voor Adrie, Ingrid en Justin.

Banken iets minder behoudend

Leendert Boerefijn is blij voor Ingrid en Adrie dat het nu wel is gelukt om hun droomwoning te kopen."Omdat de markt is aangetrokken zijn de banken minder behoudend dan vier jaar geleden, daardoor is het voor Ingrid en Adrie nu wel mogelijk geweest deze woning te kopen. Ze hebben een deel van hun bestaande aflossingsvrije hypotheek mee kunnen nemen, en we hebben een overbruggingshypotheek over de overwaarde van hun woning afgesloten. Dit heeft ervoor gezorgd dat hun maandlasten zelfs omlaag zijn gegaan!"

Benieuwd naar úw mogelijkheden?

Welke hypotheek past u het beste?

Contact met Opmaat financieel adviseurs